Kurs i forumteater. Grebbestads folkhögskola

Laddar Karta...

Datum/Tid
08/07/2024 - 12/07/2024
00:00

Plats
Grebbestads folkhögskola


Nu lanserar Grebbestad Folkhögskola sin första öppna sommarkurs i forumteater!
Kursen är på grundnivå – dvs – den som aldrig testat på forumteater eller forumspel är också välkommen!

En introduktionskurs inom det förtrycktas teater som är en interaktivt teatermetod från Augusto Boal. Tekniken utforskar förtryck och konflikter och deras potential för förändring.

Kursbeskrivning

Ledare: Pia Goldbecker

Kursen syftar till att tillsammans hitta och utveckla verktyg till att hantera vår omvärld och bidra till samhällsförändring. Kursen innehåller både teori och praktik av det förtrycktas teater. Vi kommer att lära oss mer om hur förtryck är definierat inom praktiken, vart vi ser och upplever den i oss själva och i samhället. Vi kommer också att utforska vad förtryck betyder för oss, och våra egna roller i det. Vi kommer att göra det genom att använda oss av tekniker som Rainbow of Desire, Cops in the Head, Forumspel och improvisation. Under veckan kommer vi att skapa scener som vi kan använda för att testa dessa tekniker. Det är viktigt att du har kläder som du känner dig bekväm i och att du kan röra dig i dem. Kursen är till för dig som är ny inom praktiken.

Kurskostnader

Kurs med kost och logi: 7200 kr
Kurs med kost, ej logi: 5000 kr

Kursen äger rum mellan den 8 – 12 juli, och hålls av Forumteaterföreningen i Sveriges medlemmar Pia Goldbecker & Pone Shams Hakimi.

Info och anmälan:

https://www.grebbestads.fhsk.se/kurser/sommarkurser/forumteater/