Atomen i mänsklighetens tjänst? Film av Maj Wechselmann

Laddar Karta...

Datum/Tid
06/09/2020
18:30 - 20:30

Plats
Folkets Bio Royal


Atomen i mänsklighetens tjänst:
EN BERÖRANDE OCH NÖDVÄNDIG FILM – som alla måste se!
Under senare år har det uppstått en märklig diskussion om behov av både kärnkraft och kärnvapen. Gärna små och oförargliga. För klimatets och fredens skull. Det är som om det kollektiva medvetandet satts i karantän när det gäller de enorma riskerna med tekniker som släpper loss radioaktiva processer.
Denna karantän gäller också medvetandet om sambandet mellan de siamesiska tvillingarna civil kärnkraft och militära kärnvapen. Nu i Coronatider kan det vara på sin plats att påminna om att en enda liten atombomb över staden Hiroshima dödade lika många på en enda dag som Covid-19 dödat över hela jorden på sin värsta månad.
Det har med rätta klagats på dålig beredskap och bristande lagerhållning när det gäller skyddsutrustning och läkemedel. Men när det gäller kärnvapen ser stormakterna till att lagren är välfyllda och uppdaterade så att hela jordens befolkning kan utplånas och atomvintern kan förverkligas bara genom ett mänskligt misstag.
Maj Wechselmann har nu uppdaterat och finslipat en både ursinnig och eftertänksam film som vill återuppväcka våra kollektiva erfarenheter. Det borde bli omöjligt att diskutera kärnkraften och dess avfall utan att lägga stor vikt vid riskerna. Det borde också bli omöjligt att inte ställa upp på FN:s kärnvapenförbud.
Nu kommer premiär på filmen “Atomen i mänsklighetens tjänst” på biografen Zita Biger Jarlsgatan 37 på fredag den 4 september kl. 18.00 (vi får vara 50 människor i allt i stora salongen med 2 meters avstånd). Filmen går samtidigt upp i Malmö och på ett flertal andra platser (i urval):
  • Folkets Bio, Zita i Stockholm 4/9 kl. 18
  • Folkets Bio, Kino i Lund 4/9 kl. 17.30
  • Sveabiografen, Delsbo 4/9 kl. 19
  • Folkets Bio, Panora i Malmö 6/9 kl. 18
  • Folkets Bio, Royal i Luleå 6/9 kl. 18.30
Varmt välkomna!
Jan Strömdahl
Ordförande i Folkkampanjen mot Kärnkraft-Kärnvapen

——

Hittills bokade/planerade föreställningar (kontakta christina.glaeser@gmail.com för frågor och tips):  

Bjursås. I vinter.

Delsbo 4/9, Sveabio

Göteborg 11/9, 14/9, 16/9, Hagabion Linnégatan 21

Härnösand. senare i höst

Jokkkmokk november

Laholm. Senare i höst.

Ljungby. Senare i höst.

Luleå 6/9 Folkets bio, Royalbio

Lund 4/9, Folkets bio, Kino

Malmö 6/9, Folkets bio, Panora 

Olofström 13/9

Stockholm 4/9 m.fl. Zita

Umeå, senare i höst

Uppsala  oktober-november

Västervik, senare i höst

Vill du lösa biljett till filmen vänligen kontakta respektive biografs hemsida och beställ snarast pga coronaantal i salongen.

Max 50 personer.

Kan du inte komma till någon av dessa visningar men vill se filmen vid senare tillfälle vänligen hör av dig med namn, ort och kontaktinfo så sätter jag upp dig på listan för kommande visningar.

christina.glaeser@gmail.com

0739-479851