Atomen i mänsklighetens tjänst? Maj Wechselmanns film

Laddar Karta...

Datum/Tid
04/09/2020
19:00 - 21:00

Plats
Svea biograf


Atomen i mänsklighetens tjänst:
EN BERÖRANDE OCH NÖDVÄNDIG FILM – som alla måste se!
Under senare år har det uppstått en märklig diskussion om behov av både kärnkraft och kärnvapen. Gärna små och oförargliga. För klimatets och fredens skull. Det är som om det kollektiva medvetandet satts i karantän när det gäller de enorma riskerna med tekniker som släpper loss radioaktiva processer.
Denna karantän gäller också medvetandet om sambandet mellan de siamesiska tvillingarna civil kärnkraft och militära kärnvapen. Nu i Coronatider kan det vara på sin plats att påminna om att en enda liten atombomb över staden Hiroshima dödade lika många på en enda dag som Covid-19 dödat över hela jorden på sin värsta månad.
Det har med rätta klagats på dålig beredskap och bristande lagerhållning när det gäller skyddsutrustning och läkemedel. Men när det gäller kärnvapen ser stormakterna till att lagren är välfyllda och uppdaterade så att hela jordens befolkning kan utplånas och atomvintern kan förverkligas bara genom ett mänskligt misstag.
Maj Wechselmann har nu uppdaterat och finslipat en både ursinnig och eftertänksam film som vill återuppväcka våra kollektiva erfarenheter. Det borde bli omöjligt att diskutera kärnkraften och dess avfall utan att lägga stor vikt vid riskerna. Det borde också bli omöjligt att inte ställa upp på FN:s kärnvapenförbud.
Nu kommer premiär på filmen “Atomen i mänsklighetens tjänst” på biografen Zita Biger Jarlsgatan 37 på fredag den 4 september kl. 18.00 (vi får vara 50 människor i allt i stora salongen med 2 meters avstånd). Filmen går samtidigt upp i Malmö och på ett flertal andra platser (i urval):
  • Folkets Bio, Zita i Stockholm 4/9 kl. 18
  • Folkets Bio, Kino i Lund 4/9 kl. 17.30
  • Sveabiografen, Delsbo 4/9 kl. 19
  • Folkets Bio, Panora i Malmö 6/9 kl. 18
  • Folkets Bio, Royal i Luleå 6/9 kl. 18.30
Varmt välkomna!
Jan Strömdahl
Ordförande i Folkkampanjen mot Kärnkraft-Kärnvapen