Barn har också rättigheter! Utställning och workshop. Stockholm

Laddar Karta...

Datum/Tid
01/09/2022 - 30/12/2022
09:00 - 11:00

Plats
Forum för levande historia


https://www.levandehistoria.se/utstallningar/ny-utstallning-om-barnkonventionen-arskurs-4-6

Barnkonventionen gäller här och nu, för alla barn, också i Sverige. Det krävs kloka och modiga människor som vågar stå upp för lika rättigheter i takt med att våra samhällen förändras. Arbetet för barnets mänskliga rättigheter tar aldrig slut. 

Utställningen Barn har också rättigheter! och den tillhörande workshoppen är utvecklad tillsammans med barn mellan 9 och 13 år. Med den vill vi stärka barns kännedom om sina rättigheter, utifrån ett personligt och historiskt perspektiv.

Utställningen visas i Forum för levande historias lokaler i Stockholm till och med 2023 och efter det går den på turné runt om i landet. Barn har också rättigheter! är producerad av Forum för levande historia i samarbete med Barnombudsmannen, Rädda barnen och UNICEF.

Workshop för skolans årskurs 4-6

Vad är barnkonventionen och hur kommer det sig att den en gång i tiden togs fram? Vad är skillnaden mellan det vi behöver och det vi vill ha? Vems ansvar är det att barnkonventionen blir verklighet? Hur kan jag påverka att barnkonventionen efterlevs?

Genom film, ljudberättelse, arbete i grupper och samtal undersöker vi barnkonventionen och vad den har för betydelse för oss i Sverige i dag.

På hemsidan (länken ovan) kan du boka en kostnadsfri workshop för din klass. OBS! Vi kommer att släppa vårterminens workshop-tider under september.

Har din klass några särskilda behov? Kontakta Forum för levande historia så anpassar vi workshoppen.

Välkommen!