Collaborative & Proactive Solutions (CPS) med Ross W. Greene

Laddar Karta...

Datum/Tid
12/08/2019 - 13/08/2019
09:00 - 16:00

Plats
St Gertruds Konferens


Föreläsningarna är på engelska

12 augusti är en grundläggande föreläsning om CPS (inga förkunskaper krävs). 13 augusti är en fördjupande föreläsning om CPS för de som varit med på föreläsningen den 12 augusti eller någon av Ross Greenes tidigare föreläsningar i Sverige.

CPS är ett samarbetsbaserat förhållningssätt till barn och ungdomar med problemskapande beteenden. Ross Greene har utvecklat förhållningssättet under sina mer än 25 år långa erfarenhet av bedömning, behandling och forskning när det gäller barn och ungdomar med problematiska beteenden hemma i familjen och i till exempel skolor, specialskolor, sjukhus, boenden och ungdomsvårdsskolor.

CPS utgår från att barn gör så gott de kan och att problematiska beteenden är ett resultat av brister i de kognitiva förmågor som barnet behöver för att hantera vardagens utmaningar. I den här föreläsningen presenteras grunderna i CPS både när det gäller teoretiskt synsätt och praktisk användning. I den här föreläsningen ger Ross Greene först en fördjupad kunskap om identifiering och bedömning av bristande kognitiva förmågor och omgivningsmässiga olösta problem. Med hjälp av många praktiska videoexempel beskriver han sedan hur CPS kan användas för att den vuxne och barnet tillsammans ska finna fungerande lösningar på olösta problem i barnets vardag.

Läs mer om the Collaborative & Proactive Solutions på www.livesinthebalance.org och läs en artikel (nr 12) om CPS på www.pedagogisktperspektiv.se/artiklar.

Kostnad 12-13/8: 3 500 kr exkl. moms per person. OBS! Anmälan före den 15 maj 2019 ger 500 kr rabatt per person.

Kostnad 12/8 eller 13/8: 1 900 kr exkl. moms per person. OBS! Anmälan före den 15 maj 2019 ger 200 kr rabatt per person.

Lunch och fika fm och em ingår.

Anmälan: Vi tar endast emot skriftlig anmälan via hemsidan www.pedagogisktperspektiv.se eller e-post info@pedagogisktperspektiv.se.

Sista anmälningsdatum är 5/8.

Grupprabatt om över 20 personer anmäls.

Arrangör: Pedagogiskt Perspektiv