Elisabeth Gerle berättar om Den stora fredsresan – Och vi ger oss inte. Modiga kvinnor inspirerar idag!

Laddar Karta...

Datum/Tid
04/11/2021
18:00

Plats
Viktoriahuset, rum 304 invid samlingssalen


Plats: Rum 304, vån. 3 Viktoriahuset, Linnégatan 21. Ingång under Hagabion.

Elisabeth Gerle är präst och tidigare forskare vid Svenska kyrkans forskningsenhet, samt adjungerad professor i etik vid centrum för teologi och religionsvetenskap. Elisabeth har arbetat som radioproducent vid Sveriges radio och varit krönikör i Dagens Nyheter. Förutom detta har Elisabeth haft flera spännande uppdrag runt om i världen.

Elisabeth har nyligen skrivit boken ”Allt är omöjligt och vi ger oss inte”. Det handlar både om Den Stora Fredsresan och om Elisabeth Gerles liv. Fredsresan pågick från maj 1985 till det avslutande Folkens toppmöte i FN i New York 1988 och uppvaktade över hundra regeringar. Med fem frågor och fyra vita bussar ville man bryta ett dödläge där kalla krigets två supermakter, USA och Sovjet, stod rustade mot varandra. Kärnvapen var det stora hotet.
Elisabeth Gerle håller i ett spännande samtal om den stora Fredsresan där hon förmedlar sina tankar om förutsättningarna för en global etik i dagens värld.

Elisabeth Gerle berättar om kvinnorna bakom Den Stora Fredsresan och om hur de kan inspirera oss att idag arbeta för fred, demokrati och ett hållbart klimat.

Elisabeth Gerle är verksam som professor och författare. Hennes senaste bokAllt är omöjligt. Och vi ger oss inte. Den Stora Fredsresan vill uppmuntra och sprida hopp till oss i vårt arbete idag.

Var: IKFF:s lokal 304, Viktoriahuset, (Hagabion) Linnégatan 21. ingång under trappan till Hagabion.Obs.

Föreläsningen är öppen för allmänheten.

VI bjuder på fika! VARMT VÄLKOMNAReplyForward

Arr. IKFF Gbg