Ett språk för livet: En metod att skapa kontakt

Laddar Karta...

Datum/Tid
03/09/2019
19:00 - 21:00

Plats
Fredens Hus Göteborg


NVC, Nonviolent Communication, är som en inre verktygslåda för att kommunicera på ett sätt som skapar kontakt och samförstånd.

För att få genuin kontakt med andra behöver vi ha kontakt inåt med oss själva, våra känslor och våra behov. Vi behöver ta ansvar för att orden vi uttalar ickeanklagande och ickedömande, så att den andra är beredd att lyssna utan att gå till motattack eller i försvarsställning.

Talare är Sylvia Lidén Nordlund, författare och oberoende tränare i NVC, också kallat Giraffspråket, utvecklat at Marshall Rosenberg.

Fika

Kostnad: Fri

Arrangör: Fredens Hus Göteborg i samarbete med SENSUS.

Vägbeskrivning: Fredens Hus Gbg ligger i Aktivitetshuset i Hammarkullen, Bredfjällsgatan ingång G som vetter emot Hammarkullestationen (för spårvagnar, 4, 9 eller 8 mot Angered) vid Hammarkulletorget. Ingången är INTE från gatan. Från entrén till stationen gå RAKT fram c:a 100 meter till två 9-våningshus. Välj det vänstra och gå inte förbi det utan sväng vänster till ingång G som finns efter c:a 20 m.

Detta är del i ett program samma tid och plats 3/9-10/12-19: Höstprogrammet FHG Hammarkullen jämna tisdagskvällar 2019. Affisch Det ges här i en längre version med tillägg: Höstprogrammet jämna tisdagskvällar FHG, Hammarkullen med tillägg

www.fredenshusgoteborg.se
Se särskilt menyn Aktiviteter.