Fred på jorden. Fred med jorden. Österlens fredsfestival

Laddar Karta...

Datum/Tid
06/08/2021 - 08/08/2021
11:00 - 12:30

Plats
Gjuteriplan Simrishamn


Lansering av Kampanjen Kärnvapenförbud. Nu! efter kl. 13 den 6 aug.

Fredsfestivalen i Simrishamn 6-8 aug

Österlens Fredsfestival i Simrishamn den 6-8 augusti bjuder på ett fullmatat tre dagar långt program där Kvinnor för Fred är en av huvudarrangörerna. Allt inleds på Hiroshimadagen med föreläsningar och debatt kring rubriken “Kärnvapen – gemensam säkerhet eller gemensam förintelse” då bland andra Ingela Mårtensson från KFF står på podiet. Om “Naturens rättigheter – hur skapar vi fred med jorden” talar ekopedagogerna Ingrid och Nikolas Berg. En ljusmanifestation avslutar dagen.

Lördagen blir i huvudsak en nordisk dag då representanter från danska, norska, finska och svenska fredsrörelser berättar om sitt arbete. Därtill handlar det om hur pensionerna kan lösa klimatkrisen, om militarism och klimat samt om kulturens roll med scensamtal med bland andra skådespelerskan Marika Lagercrantz. Båda dagarna bjuds musikunderhållning, utställningar och aktiviteter för alla åldrar.

Söndagen avslutar med en ekumenisk fredsgudstjänst i Nicolaikyrkan med ett separat program med både tal och musik. Hela programmet hittar du här (länk). Här kommer Kampanjen att lanseras

Jea Jonsson 

O_sterlens_fredsfestival_2021