Fredsmässa på Solidaritetshuset i Stockholm

Laddar Karta...

Datum/Tid
18/11/2023 - 19/11/2023
Hela dagen

Plats
Solidaritetshuset


Freds-, miljö-, solidaritets- och omställningsrörelsen ordnar Fredsmässa i Solidaritetshuset i Stockholm 18-19 november. Temat är fred på Jorden och fred med Jorden. Det blir två dagar med hopp och motstånd. På lördag kl 9:30-21:00 och söndag kl 9:30-17:00.

På lördagen om sambanden mellan fred och miljö, om hur det är att vara människa i en omänsklig tid, rättvis klimatomställning, visning av filmen På Hvitfeldtska bodde vi om polisens stormning av folkrörelsernas samlingsplats på EU-toppmötet 2001 och panel om hur vi kan stoppa repression och förföljelse av folkrörelser i Öst och Väst.

Söndagen inleds med att värnrörelsen presenterar sig. Den består av ett antal lokala initiativ som inspirerats av matvärnstanken – gör mat, ge till andra utanför stat och marknad, betona tillit och självorganisering. Även skogsvärn, lärvärn och fredsvärn berättas om följt av diskussion. Det följs av inledningar och diskussion om Fred i Rojava – är det möjligt? och Finns nya öppningar för fred när världsordningen förändras? Bägge dagarna är det möjligt för alla som deltar att presentera sin organisation med tid för att gå runt och samtala vid bokbord.

Bland medverkande namn finns Mariam Nordmark Jallow från Grönt initiativ i Tensta, Nils Petter Löfstedt, dokumentärfilmare, Gudrun Schyman, Valter Mutt, Kurdo Baksi, Thomas Wallgren, Oksana Chelysheva, Jan Hammarlund, Thorsten Laxvik från lärvärn, Ina Troll från matvärn och Siri Lundström från Skogsvärn. Arrangörerna är Alternativ Stad, Artister för fred, Jordens Vänner, Internationell Arena, Kvinnor för fred och Nätverket folk och fred.

https://www.facebook.com/events/857985829254763

Fredsmässan2023

Programmet är uppdaterat.