Global klimaträttvisa. Lady Justice till Stockholm

Laddar Karta...

Datum/Tid
06/10/2023
11:00 - 14:00

Plats
Norrmalmstorg


Global klimaträttvisa

Inbjudan

ForumCivs medlemsorganisation: Jordens Vänner

Fredagen den 6 oktober 2023, kl. 11.00 – 14.00, tar vi Lady Justice till Norrmalmstorg i Stockholm.

Detta är en del av den internationella kampanjen “Justice is everybody’s business” och en Europaturné av en 10 meter hög uppblåsbar staty av Lady Justice (Fru Justitia). Statyn är en påminnelse om att även storföretagen är skyldiga att följa mänskliga rättigheter och klimatmålen.

Statyn har redan besökt Frankrike, Spanien, Österrike, Slovenien och snart är det Sveriges tur!

EU håller just nu på att förhandla fram en lag som ställer striktare krav på företag och som gör det möjligt att stämma företagen om de bryter mot dessa någonstans genom deras hela värdekedja. EU:s direktiv om företagens hållbarhet och due diligence är avgörande för att säkerställa både rättvisa för de människor som drabbats negativt av företags verksamhet samt att företag har bindande skyldigheter att minska sina koldioxidutsläpp.

Vad kan du göra?

  1. Besök oss på Norrmalmstorg mellan 11.00 och 14.00 fredagen den 6 oktober 2023. Det finns platser kvar på schemat för tal från kl. 12.00 till 13.00! Vi rekommenderar starkt att du höjer din röst, så vänligen meddela oss i förväg för att boka en tid.
  1. Visa ditt stöd genom sociala medier och fira ankomsten av Lady Justice till Stockholm!
  1. Skriv under namninsamlingen och gå med i kampanjens digitala aktion för att visa våra svenska politiker att lagen är viktig: Vi behöver din hjälp att berätta för din ledamot av Europaparlamentet till #HoldBizAccountable.

Frågor: kontakta Flávia Cieplinski (flavia.cieplinski@jordensvanner.se) eller Gabriel Ulvros (gabriel@jordensvanner.se).

Jordens Vänner | För att miljö och solidaritet hänger ihop (jordensvanner.se)