Helgkurs Konflikthantering & civilkurage

Laddar Karta...

Datum/Tid
24/10/2020 - 25/10/2020
10:00 - 17:00

Plats
Göteborgs universitet, Chalmers Urbana Studier.


Konflikthantering & civilkurage

lördag-söndag 24-25 oktober 2020 i Göteborg

Anmälan till studieförbundet Sensus
Nytt lägre pris 1400 kr

Hur övar vi metoder för att ingripa omsorgsfullt och effektivt? Hur ingriper man konstruktivt i ett tidigt skede vid baktaleri och mobbning; vid härskartekniker, rasifiering och sexuella trakasserier?

Deltagarna övar ett spektrum av metoder för effektivare och jämlikare samarbete, dialog och civilkurage. Kursen ger praktiska metoder för att ingripa vid konflikter, mobbning och övergrepp.

Detta är en professionell konflikthanteringskurs som är öppen både för de som vill fortbilda sig och för de som vill börja lära sig civilkurage och konflikthantering. De som tidigare gått kurs för Per Herngren får under en del av kursen möjlighet att lära sig leda övningar.

Kursen bygger på metoder från proaktiv konflikthantering, performativ förverkligande feminism, samt ickevåld. Performativ är handlingar som uppnår målet när handlingen är genomförd, som exempelvis genomför jämlikhet eller omsorg. Målet skjuts inte på framtiden. Kursen innehåller inga Aha!-övningar eller värderingsövningar. Istället övas metoderna på mer realistiska situationer.

Kursledare: Per Herngren har gett ut tio böcker på fyra språk. Han är utsedd till Årets Folkbildare i Sverige. Och utvald av War Resisters International till en av världens mest erfarna ickevåldstränare. Han har utbildat i samarbets- och beslutstekniker sedan 1985. Och han har lett kurser i Europa, Centralasien, Mellanöstern samt i Syd- och Nordamerika. Läs mer om Per Herngren.

Kurspriset är sänkt tack vare samarbete med Göteborgs Universitet och Chalmers. Bakom kursen står studieförbundet Sensus, Vardagens civilkurage, Rosa huset och Mariakyrkan.

Anmälan och praktisk information

Tid: 10.00-17.00 båda dagarna
Plats: Chalmers, Hammarkulletorget 62B, vån 7, Hållplats “Hammarkullen”, Göteborg. Ring 070-88 77 211 för att släppas in.
Pris: 1400 kr inkl kaffe och fika (Tidigare 1700 kr. Sänkt pris tack till Universitetet och Chalmers).
Anmälan: Studieförbundet Sensus.
Kontakt: Sensus: Kikki Mårtensson, Telefon: 031-708 3944, kikki.martensson@sensus.se
Kursledare: Per Herngren 070-8877211, perherngren(snabel-a)gmail.com
Boende: Centrala hotell och vandrarhem i Göteborg ligger 15-30 minuter med spårvagn till kurslokalen.