Internationella experter på kärnvapen till Stockholm!

Karta Otillgänglig

Datum/Tid
13/06/2023
18:00 - 20:00

Plats
Svenska FN-förbundet


– Kom och diskutera med internationella experter om kärnvapen och nedrustning.

Rysslands anfallskrig i Ukraina påverkar internationell nedrustning och Sveriges utrikespolitik. Kärnvapenfrågan är högaktuell igen. Hur ser läget ut för kärnvapen i världen idag och vad innebär Rysslands hot om att använda kärnvapen för internationell nedrustning? Hur går det för FN:s kärnvapenförbud nu när kärnvapenhotet ökar och kan Natomedlemmar gå med i kärnvapenförbudet?

Nu har du en chans att få svar direkt från världsledande experter. Svenska Läkare mot Kärnvapen, Svenska FN-förbundet, Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen och Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet, IKFF, bjuder in till ett gemensamt medlemsseminarium där vi gästas av Hans Kristensen, chef för Nuclear Information Project vid Federation of American Scientists, Grethe Lauglo Østern, särskild rådgivare på vapenpolicyområdet på Norsk Folkehjelp och redaktör för Nuclear Weapons Ban Monitor samt Dr Stuart Casey-Maslen som forskar och undervisar om folkrätt vid universitetet i Pretoria. De tre experterna kommer att dela med sig av sina kunskaper och svara på våra frågor om kärnvapen.

Mötet är öppet för Svenska FN-förbundets medlemmar samt för medlemmar i Svenska Läkare mot Kärnvapen, Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen och Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet. Är du inte redan medlem i Svenska FN-förbundet kan du bli det här.

Anmälan krävs. Gå in här och anmäl dig: https://fn.se/engagera-dig/kalender/karnvapenseminarium/