Reality Check utställning

Laddar Karta...

Datum/Tid
31/08/2020 - 20/09/2020
00:00

Plats
Hallstavik Folkets Hus


Öppettider: kl. 8-16. Kontakta kulturhuset angående öppettid lördag till söndag. På deras sida står bara att det är öppet till den 18 sept. I Reality Check står det till 20 sept.

Se annonseringen hos oss i detta kalendarium www.laraforfred.se också för övriga orter i Sverige, t ex Bagarmossen den 16 -29 nov.

REALITY CHECK

Hur är det att leva som ung muslim, same, afrosvensk, rom, östasiat eller jude i Sverige idag? Vad möts en av för fördomar och rasism? Utställningen tar avstamp i det interaktiva spelet Reality Check – Sveriges första app mot rasism. I spelet får du en inblick i hur vardagen kan se ut för en person som blir utsatt för fördomar, rasism och diskriminering.  

Händelserna och upplevelserna i Reality Check är baserade på verkliga händelser. Ungdomar runt om i Sverige har själva fått berätta om sina egna upplevelser av utsatthet och rasism. Fokus ligger på att lyfta ungdomars verklighet, röster och vittnesmål.  

I utställningen står ungdomars egna berättelser och vittnesmål av rasism i centrum, och du får verktyg och tillvägagångssätt på hur du kan använda ditt civilkurage. 

Appen och utställningen är framtagen av Teskedsorden och Mångkulturellt Centrum med stöd från Arvsfonden.