The Art of Resistance

Laddar Karta...

Datum/Tid
23/11/2016
18:00

Plats
Stora salen i Viktoriahuset


Fredsrörelsens samarbetsorganisation Fredsam i Göteborg erbjuder i serien Vägar till Fred ett seminarium med

Theresa Wolfwood från Kanada.

Från ”arpilleras, chilenska kvinnors textilapplikationer, till ungdomsteater i Nairobis slum, från ursprungsbefolkning i British Columbia till aktivister för mänskliga rättigheter i Kambodja, från rockmärken till bildekaler; konst, teater, musik och poesi kan ge uttryck åt den mänskliga strävan efter fred, rättigheter, jämlikhet och värdighet.

Theresa tar oss med på en resa genom olika konstuttryck från olika håll i världen som visar hur kreativitet kan inspirera till handling och hopp. Hon är väg hem från Palestina när hon besöker norra Europa i november och kommer då att inkorporera uttryck för det långlivade palestinska motståndet i sin presentation.

Theresa Wolfwood är aktivist, författare, textilkonstnär och fotograf. Hon har publicerats på flera språk i olika länder. Diktsamlingen Kärlek och motstånd utgavs i november 2014 i Storbritannien. Hon har haft konstutställningar i Kanada, Indien, Pakistan och Brasilien. Ett urval av hennes arbete finns på www.bbcf.ca.

Theresa har grundat och leder idag stiftelsen Barnard- Boecker Centre och är aktiv i många folkrörelser, lokalt och globalt.

Seminariet är på engelska med sammanfattande översättning till svenska av Ianthe Holmberg.

Fri entré.

affisch-terry-wolfwood-vagar-till-fred-23-nov

the-art-of-resistance-theresa-wolfwood-23-nov-16