Utrikespolitiska institutets gymnasiedagar Stockholm

Laddar Karta...

Datum/Tid
18/04/2018
09:30 - 12:00

Plats
Utrikespolitiska institutet


I samarbete med SIDA anordnar Utrikespolitiska institutet gratis utbildningsdagar för gymnasieklasser den 15 mars (har varit, den 18 april och den 31 maj). Observera det är halvdagar.

Utrikespolitiska institutet (UI) anordnar halvdagar tillsammans med Sida för grupper av gymnasister som är speciellt intresserade av utrikespolitik. Seminariet håller högt tempo och förutsätter goda förkunskaper. Vi erbjuder föreläsare av högsta klass och hoppas på frågor och en aktiv dialog med publiken.

Utrikespolitiska institutet (UI) anordnar halvdagar för grupper av gymnasister som är speciellt intresserade av utrikespolitik. Seminariet håller högt tempo och förutsätter goda förkunskaper. Vi erbjuder föreläsare av högsta klass och hoppas på frågor och en aktiv dialog med publiken.

Under dagen beskriver och förklarar vi komplicerade konflikter i världen och tittar närmare på hur Sveriges arbete med internationellt utvecklingsarbete ser ut. Målet är att öka förståelsen och intresset för de förutsättningar som gäller för aktörers och staters agerande.

Program:
Henrik Sundbom, UI: Mjuk makt och påverkansoperationer

Aras Lindh, UI: Kurderna- drömmen om oberoende

Åsa Wallton, SIDA: Mer fred, mindre fattigdom – biståndets och Sidas roll för fredsbyggande och förebyggande av konflikter

För mer information: Ring: 08-511 768 36 eller mejla: ylva.pettersson@ui.se

Observera anmälan via hemsidan: UIs hemsida https://www.ui.se/evenemang/kommande/gymnasiedag-18-apr-formiddag/