Mäns våld mot kvinnor. FN-föreningen i Göteborg uppmärksammar Orange Day Zoom online

Karta Otillgänglig

Datum/Tid
25/11/2020
17:00

Plats


Den 25 november är den Internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor, även kallad Orange Day. Den orangea färgen är vald för att spegla optimism och en värld fri från våld mot flickor och kvinnor.
Detta är den andra i raden av vår föreläsningsserie; “FNs kritik mot Sverige”. Förra föreläsningen utgick från kritiken gällande Sveriges arbete mot rasism. Denna gång vill vi rikta strålkastaren mot Sveriges arbete mot våld mot kvinnor.
Med det sagt bjuder vi i Göteborgs FN-Förening nu in till en föreläsning gällande könsbaserat våld med Eleonor Lefvert, från UN Women Sverige.
Elenor har en masterutbildning i Gender & International law. Hon har även innan arbetat inom en kvinnorättsorganisation i Palestina med internationellt påverkansarbete för jämställdhetsfrågor.
Föreläsningen kommer beröra könsbaserat våld och i vilka former våld sker, internationella
folkrättsliga ramverk som skyddar kvinnor och flickor från det, samt UN Womens arbete i världen och UN Womens Sverige arbete nationellt.
Under rådande omständigheter kommer föreläsningen ske på zoom. Tråkigt, men å andra sidan innebär det att du kan delta var i världen du än befinner dig! Lyx! Vi hoppas att du är lika taggad på att ta del av Eleonors kunskap som vi är, och att vi ses på zoom den 25e!
Här kan man läsa mer om eventet: https://www.facebook.com/events/2674096976173792
Om du önskar delta, vänligen fyll i det här formuläret:
https://docs.google.com/…/1FAIpQLSf19dGzcQdoye…/viewform